Trektochten in en buitenshuis
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
16 Januari 2007 | Thailand, Bangkok
Lieve Allemaal,
Pas de vierde dag in Thailand. Gevoelsmatig echter minstens 4 weken. Na mijn vorige bericht heb ik het plaatselijke VVV overvallen om een indruk te krijgen van de activiteiten in de omgeving. De eerste dag heb ik tevergeefs geprobeerd om de geur van ‘het Thaise’op te snuiven, maar nog steeds kan ik geen verschil onderscheiden tussen de geur van kattenpis en wierook. De stad leeft, dag EN nacht en met de drukte op de achtergrond heb ik heerlijk geslapen in mijn halve kamer zonder glas in de kozijnen! De hele nacht heb ik de indrukken geabsorbeerd, dus je zou kunnen stellen dat ik ben opgeslurpt door rijst, gebakken bananen en tuk-tuk bestuurders.
Het primitieve van mijn hostel spreekt me aan, al zijn de meeste (sanitaire) faciliteiten al enige tijd geleden gestopt met functioneren. Juist daardoor moet ik bekennen dat ik het doorspoelen van een WC sinds enige dagen tot een van de zeven wereldwonderen vind behoren. Ik ga speuren naar de overige 6! Ik zie een schone missie!
Maar even terug naar de VVV. Mappen met info te over, keuze genoeg en enthousiasme zat. De zondag besloot ik in te vullen met een combi-tour. De foto’s spreken boekdelen; het bezoek aan meerdere monumenten een treinrit, de watervallen, boottocht, een fantastische lunch, het olifantrijden en het vlotvaren waren een beleving! Voor 12 euro had ik een mooie dag gehad!! Gister (ma) ben ik op bezoek geweest bij het paleis waar een enorme oppervlakte is volgeknutselt met tempels, palen, poppen en andere figuren. Het is net lego-land, maar dan anders. Kunst en Kitsch had het wel geweten als het ‘roerend goed’zou zijn geweest. Een ding is in ieder geval duidelijk; er heeft daar iemand flink zitten mozaieken de afgelopen tijd!!
Tja, zo zie je nog eens wat. Kijk, in 10 dagen kun je niet zeggen dat er speelt in Thailand en wat mensen beweegt. Het is mij echter duidelijk geworden dat de gemiddelde Thai zich ten opzichte van ons westerlingen zich niet zo druk maakt om zijn portfolio. Een Thai formuleert geen leerdoelen STARR en SMART. Nee, een Thai, die leeft gewoon.
Tot snel, het is hier fantastisch!
Zoen,
Margreet
Tot snel, het is hier fantastisch!
Zoen,
Margreet
16 Januari 2007 - 09:14
Evelien :
te gek! zwijmel lekker weg op mijn stoeltje maar het duurt niet lang meer en ik kom Asia vergezellen....kan niet wachten! Leef net als de Thai gewoon, kan echt geen kwaad. geniet ze meis!!!!
kus -
16 Januari 2007 - 09:35
Maart:
Hey Greet! Ik heb weer gesmuld; had ik ook ff nodig, dus bedankt. Ook voor je lieve mailtje. Geniet ervan!
Dikke kus! -
16 Januari 2007 - 09:59
Mam:
Dag Lieve Margreet,
Wat een indrukken de eerste dagen in een zo,n totaal ander land en leuk dat je ons al zo snel laat meegenieten met foto,s! Terwijl het hier nu regent loop jij in de zon in zomerse kleding. Wat jaloers ben ik wel!
Liefs -
16 Januari 2007 - 15:48
Oma Greet En Opa Jan:
Wat geweldig, dat je ons zo laat meegenieten!En dan die prachtige foto's! We sturen alles door naar Deurne.
Liefs, oma en opa -
16 Januari 2007 - 16:02
Soof:
Lekker aan het genieten jij :). Weer een leuk verhaal om te lezen, ik zie je al helemaal liggen in je primitieve hostel :). Die dag voor 12 euro lijkt me erg geslaagd!! Ik ga straks even de fotos bewonderen!
Ik ben de afgelopen dagen al meerdere keren zeiknat geregend, als ik dan denk aan jou in de zon, wordt ik vast sneller droog :P, hihi.
Thanx nog voor je mailtje.
Dikke kus!
16 Januari 2007 - 16:34
Peter:
Wat heerlijk om weer van je te horen. Ik heb gisterenavond naar je foto's gekeken. Heel erg mooi. Ik kwam net thuis en ging meteen op zoek naar je site. Prettige thuiskomst. Morgen weer?
Kus,
Pap. -
16 Januari 2007 - 17:03
Dominique:
Maat, als ik had geweten dat een vlot zo groot en luxe had kunnen zijn... had ik me die moeite van ons 'vehikel' bespaard... ooit op waterkamp.
En die jongens met die banden, wat zijn die ana het doen???
Geniet er van!!!
Een dikke zoen,
Do -
17 Januari 2007 - 12:49
Tjeu En Soof:
Hallo allerliefste Greet,
Wij zitten hier op school samen keihard te bikkelen (lees: we hebben het stok-hoepel-werpen uitgevonden (je kunt pas meedoen als je een hoepel om een stok kunt laten roteren (dat was nog best een opgave in Tjeus geval), daarna moet je er nog voor zorgen dat de hoepel aan de voorzijde de stok verlaat (ook dat was lastig), om hem vervolgens om de basket te werpen). Je leest het al: zwaar hoogstaand niveau, niet uit te voeren door mensen met een IQ onder de 160 :P.
Verder hebben we vandaag gedanst (consider yourself, at home, consider yourself, one of the familie...) en Tjeu heeft net de 80 meter wisselslag gedaan (BIKKEL!!!!) en dat zag er eigenlijk best goed uit!! (ik (sophie) schreef per ongeluk '400 meter', maar dat is toch net iets teveel van het goede (dan hadden we Tjeu moeten afvoeren aan de beademing).
Maar, hij is goed bezig dus!!
Nu zitten we naast elkaar in de mediatheek en we doen een poging tot scriptie schrijven!!
Tjeu is echt al keiver, ik heb nu 3 hoofdstukken van mn literatuuronderzoek af!! Dus dat gaat ook al aardig.
Oeps, nu hebben we al wel een lang stuk liggen zwatsen, maar het komt uit een goed hart hoor (2 goede harten dus)!!!!
Aan jou dus de opdracht, om ook het stok-hoepel-werpen te gaan oefenen, zodat je bij ons cluppie kan als je weer terug bent (nee, Tjeu heeft een beter idee: zodat we met zijn 3en wereldkampioenschappen kunnen organiseren in Thailand!!).
Even nog wat keywords, want zonder keywords, geen sport natuurlijk;
- Pistoolgreep beide handen om de stok
- Stabiele schredestand
- Van schouder naar schouder bewegen.
Mocht dit nu niet helemaal duidelijk zijn voor je, dan proberen we binnenkort een filmpje te sturen (we hadden net al wat gefilmd, maar mn telefoon had niet genoeg geheugen).
Nou, geniet er nog van daar (Tjeu: 'die heeft gewoon vakantie he! Stinkerd'), pas op voor een knappe Thai :P.
Dikke zoenen van Tjeu en Soof -
17 Januari 2007 - 12:53
Tjeu En Soof :
En nu hebben wij wel even lol dat ons stukje gewoon langer is dan dat van jou dit keer :P
Jaja, we deden ons best!!
En daarbij heb ik mezelf niet voor niets benoemd tot persoonlijke stalker (sophie) toch?! :D
KUS! -
18 Januari 2007 - 12:27
Running_Robske:
VET! olifantenhobbelen! -
19 Januari 2007 - 10:09
Marloes:
Hi lieve Greet! Wat fantastisch weer, je verhaal en de foto's! Ik hoorde dat Bumper naar Tilburg komt, wat leuk! Geniet nog van Thailand en maak ons blij met je leuke stukjes en prachtige foto's!
Liefs, Marloes