Bruisend Bangkok! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Margreet Christians - WaarBenJij.nu Bruisend Bangkok! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Margreet Christians - WaarBenJij.nu

Bruisend Bangkok!

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

13 Januari 2007 | Thailand, Bangkok

Lieve Allemaal!

Daar verdween ik dan door de poort vrijdagmiddag. Ja, er rolde een traan over mijn wang, maar dat mag en is vast ergens goed voor! Eenmaal beland in het tax-free gedeelte van Schiphol voelde ik me thuis, want wist alles blind te vinden. Handig, als je navigatieloos bent aangelegd!
De dag ging snel, want nadat pap en mam me hadden uitgezwaaid vertrok mijn vliegtuig al snel. Nog de nodige sms-en de deur uit en de laatste telefoontjes in zones waar dit niet meer was toegestaan. Je moet doen waar je goed in bent zeg ik en deed ik!
De vlucht viel tegen. Het komt er toch op neer dat je 11 uur aan je stoel gekluisterd bent en dat je billen en rug moe worden nadat je alle mogelijke slaapstanden tevergeefs hebt geprobeerd. Geen slaapjes dus in het vliegtuig en net toen ik weg aan het zakken was, kregen we ontbijt om 11 uur 's avonds. Altijd lekker. Noodles, jammmm(erboterhammer).
Uiteraard maakt de gemiste slaap niet uit als je aankomt op een nieuwe plaats, in een ander land. Ik pakte enthousiast een bagagetrolley en heb geamuseerd zitten kijken naar alle oudere stellen die na diezelfde 11 lange uren in het vliegtuig ruzie aan het maken waren. Ik had de trolley in een tactische hoek geparkeerd, zodat ik alle vrouwen op de bagageband achter hun koffer kon zien aanhollen. Ik zou een rondje wachten tot mijn koffer weer voorbij zou komen, maar nee, deze fanatiekelingen renden met de band mee volledig gefixeerd op HUN koffer, struikelden daarbij wel menig maal over andere wachtenden, maar uiteindelijk bracht het ze bij hun koffer. De echtgenoot knikte dan rustig toe..heerljk. Uiteindelijk kwam ook mijn tas eraan en lifte ik deze behendig op mn trolley (haha). Na een leuke lach naar de lelijke thai bij de controle hoefde ik niks te laten zien en dat was mooi. Kan ik de explosieven nog gebruiken voor een leuk standfeestje als het ervan komt (flauwekul natuurlijk).
Na de douanerijen heb ik de bus richting de stad gezocht en gevonden zonder problemen. Ik heb me naar de stad laten vervoeren. Natuurlijk uitgeput van de reis ben ik uiteindelijk in een hostel gestand, al mag het zo niet heten, ik heb een 1 persoonskamer, ervan uitgaande dag halve persoonskamers er niet zijn) zonder glas in de kozijnen, de douche is lekker koud heb ik al gemerkt en uit de andere kranen komt geen water. WC papier heb ik net maar zelf gekocht en een deken moet ik nog zien te regelen, want dat zat helaas niet bij de mickey-mouse overtrekset. Altijd jammer ;-)
Om een beetje rustig te worden tussen de drukte heb ik op een terras heerlijk een bak vers fruit laten klaarmaken. Voor 50 cent leek me dat een goed idee om het Thaise in te leiden! Verder moet ik de drukte nog even laten bezinken en heb ik besloten de eerste komende twee dagen vooral niet te relativeren. Ik ga een plan maken voor de komende week en bedenken hoe ik jullie daar zo goed mogelijk van op de hoogte kan houden!
Foto's heb ik nog niet gemaakt, dat komt nog!

Zoen vanuit warm en vochtig Bangkok (32graden)
Margreet

• 13 Januari 2007 - 09:44

Diewerke:

Wat een snelle reactie want we hebben wel aan je gedacht! Het is voor jou al avond dus een nachtje slapen zal je wel bevallen. Welterusten!

• 13 Januari 2007 - 10:03

Daan Van Iersel:

Hoi Margreet.
    Daar ben je dan. Zo ver weg en toch zo dichtbij via mail. Mooi dat er zoiets bestaat. Ik lees belangstellend jouw mailtjes, maar ben stilletjes een beetje jalours. Hou je haaks!!!

• 13 Januari 2007 - 10:11

Maart:

Hey Greetje!
    Ik heb nooit last van een ochtendhumeur, maar zou dat wel zo zijn, dan was dat meteen opgelost door jouw geweldige grappige verhalen. Kun je je 'werk' niet een keer bundelen; kunnen er meer mensen van genieten!
    Veel plezier de komende weekjes daar; lekker genieten. Wij WO-en gewoon door, maar we zullen je missen!

Kus, Maart

• 13 Januari 2007 - 10:17

Karlijn:

Ik vind het nu al leuk om je verhaaltjes te lezen en je hebt er pas ééntje geschreven ;-)!! Heel veel plezier en tot je volgende verhaaltje!
    Kus!

• 13 Januari 2007 - 10:33

Soof:

Lieve Greet!!

Ik heb aan je gedacht hoor. Fijn dat je na zo'n vliegreis toch nog enigszins heelhuids bent aangekomen :).

Ik geniet alweer van je leuke verhalen, idd zoals Maartje zegt: Bundel je werk een keer en laat de rest van de wereld ook genieten!! :P.

Geniet van het weer en van alle indrukken enzo daar en maak er een mooie week van (ben benieuwd naar het plan).

Dikke klapzoen!

• 13 Januari 2007 - 11:46

Hannah:

Hee Margreet!

Weer een onwerkelijke situatie. Hier wind, regen en ong. 10 graden. Enjoy, enjoy!!!

xx

• 13 Januari 2007 - 13:02

Loes:

Ik had eerlijk gezegd nog niet zooo snel een bericht van je verwacht. Je schrijft weer heerlijk! Geniet ervan en ik verheug me al op de eerste foto's en nieuwe belevenissen!
    XXX
    Loes

• 13 Januari 2007 - 13:45

Dominique:

Zoals beloofd natuurlijk weer een snel bericht!! Geweldig om te horen dat je bent beland in je nieuwe avontuur... want laten we eerlijk zijn, zo'n halvepersoonskamer hoort wel thuis bij de Greetavonturen... want navertellen over suite is natuurlijk minder boeiend!!
    Hoop dat je niet al te veel huisdieren hebt, dat zou dan wel erg krapjes worden!! ;)

Tot een snelle mail!!!
    Weer veel gebeurd de afgelopen dagen..

je maat

• 13 Januari 2007 - 19:28

Peter:

Greet,
    Fijn dat je belde vanochtend.Even iets horen van jou.Dat was eigenlijk het enige waarop ik stond (lag) te wachten. Rust goed uit en trek je plan.
    Pap.

• 13 Januari 2007 - 19:38

Marjon:

Hej Margreet!
    Wat heb je al snel een verhaal en super leuk om te lezen! Ben nu al benieuwd naar de volgende... Veel plezier!
    Kus, Marjon

• 14 Januari 2007 - 08:13

Maatnon:

hou nu alweer van je verhalen...
    xx

• 14 Januari 2007 - 14:50

Evelien:

Yes, Thailand, buiteland weg, je ding doen, super!!! Inderdaad weer een heel avontuur dat net is begonnen, schitterend gewoon! geniet ze en tja, die plannen, komt allemaal goed he, dat weet je.
    Pas goed op jezelf meid.. (en je mickey mouse kleedje)
    kus evelien

• 14 Januari 2007 - 15:03

Fenne:

heej buur!!!

Wauw wat ben je snel met je bericht! nog bedankt voor je sms deedt me goed!Ben net bij je ouders geweest, heb je mail naar marieke en job ook gelezen...vet leuk!Rust goed uit...koop niet teveel nepdiesels en ik zit alweer met smacht te wachetn op je volgende avontuur...en je bent pas net begonnen. dikke kus fenne

• 14 Januari 2007 - 17:50

Linda:

Hoi Greet
    Ik ben nu al jaloers!! Ik zal zorgen dat alles op het zwembad zonder jou ook blijft draaien. Haha!! Veel plezier in Bangkok.

Dikke kus Linda

• 14 Januari 2007 - 17:55

Overpelt:

Lieve Greet,
    we missen je al, zijn trots op je en genieten van de sneeuw
    xx ' ouders uit Overpelt'

• 15 Januari 2007 - 22:40

Peter:

Ik heb genoten van de foto's die al op je site staan.Wie laat je die maken?
    Wachtend op het volgende bericht.

Pap