Winterperikelen - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Margreet Christians - WaarBenJij.nu Winterperikelen - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Margreet Christians - WaarBenJij.nu

Winterperikelen

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

19 Januari 2007 | Thailand, Bangkok

Winterperikelen

Er was eens, er was eens een meisje met blonde krullen en een hoofd zo rood als een tomaat, aangekomen op een eiland in Thailand na een lange, slapeloze busreis. Aan land wachtte haar een bungalow van slechts 20 vierkante meter. Bij gebrek aan een keuken was zij genoodzaakt om elke dag uit eten te gaan en begon het na drie dagen ook nog eens te regenen. Na de regen daalde tot overmaat van ramp ook nog eens van 35 naar 34 graden. Kijk, dat zijn geen grappen. Gelukkig bezat zij de eigenschap het goede uit dingen te halen en leefde zij nog lang en gelukkig!

Ja, het is wat hier, die thaise winter. Na de eerste dag half door de zon te zijn opgegeten ervaar ik het ontwijken van de zon momenteel als een ware olympische sport. Na de zonsondergang hier worden de strandtentjes omgetoverd tot decoratieve circusattracties. Overal staan fakkels op het strand en staan de stoeltjes klaar voor kletspraat en hanggedrag. De cocktails en fruitsappen vloeien rijkelijk en bij enige vorm van dehydratie bestel je gewoon een ‘bucket’ (emmer met drank).

Water koop je hier, aangezien het kraanwater niet erg gezond voor je is. Na al de flessen die ik heb verzamelt overweeg ik serieus om een vlot te bouwen en naar Australie te varen. Ik zal me dan echter moeten haasten om toch dinsdagochtend op het vliegveld te zijn, want daar wacht Roos me op, en ik geloof niet dat het vliegveld aan het water grenst. Zo snel als ik het idee in het leven riep, verwierp ik het dan ook weer. Het idee om me hier voor vast te vestigen is overigens van ander kaliber. Ondanks de schommelde temperatuur (34 of 35 graden) en de eerder beschreven nadeligheden betaal ik maar 6 euro per dag voor mijn bungalow. Voor een maand komt dat dus neer op €180 en dat is niet meer dan ik in NL betaal. Het salaris van de gemiddelde Thai is echt minder hoog (ong. 70 euro) dus ben ik in ieder geval genoodzaakt een kanaal te graven om te zorgen dat er een (on)bekende geldstroom mij bereikt.
Nee, vastbesloten ben ik nog niet, wellicht dat een jaar Australie me weer met beide benen op de grond zet.

Veel liefs,
Margreet

• 19 Januari 2007 - 11:56

Maart:

Pfff...wa hedde gij ut toch slecht...
    X

• 19 Januari 2007 - 12:25

Evelien:

Ziet er goed uit meid. Veel plezier samen met Roos! en ja, je daar vestigen, men, als je dat gaat doen schat ik je nog vaak tegen te komen, hihi!!! het is bijna afgezaagd maar wel realiteit en belangrijk: droom niet te veel over het leven maar leef je dromen (waar dat dan ook is...)!!!!!!!!
    kus

• 19 Januari 2007 - 13:59

Soof:

Hahaha, je hebt het inderdaad wel erg slecht.. Dat het er gewoon 34 graden is ipv 35 is ronduit schandalig!! Ik zou een klachtbrief naar de Thaise Piet Paulusma sturen, want dat kan natuurlijk niet :P.

Kus!!

• 19 Januari 2007 - 19:56

Mam:

Wat een prachtige natuur en mooi blauw water,ik zou graag een duik nemen.Volgens mij geniet je met volle teugen! Wij ook hier na een stormachtige week. Liefs x

• 20 Januari 2007 - 13:41

Maatnon:

Mooi zoals je schrijft en gaaf om te lezen dat je zo positief bent...geniet ze!!

xx

• 21 Januari 2007 - 11:13

Marieke:

Ha Greet,

Wat ziet het er allemaal mooi uit. Je hebt het weer goed voor elkaar. Het is bijna zonde dat je al weer bijna door moet reizen naar het volgende continent.

Wij missen je al wel hoor.
    Heb je al gehoord van de grote storm die over nederland geraasd is? Bij mijn ouders zijn wel 40 bomen omgewaaid.

Job en ik gaan zo naar utrecht om alvast een gedeelte van de stand op te bouwen voor de N.O.T. Echt spannend hoe het allemaal gaat lopen. We houden je op de hoogte.

Nog heel veel plezier en een dikke x

• 21 Januari 2007 - 15:11

Hannah:

Echt ontzettend vervelend THAILAND!!

xx

• 22 Januari 2007 - 12:04

Marjon:

net elkaar nog gesproken, maar wilde toch even zeggen dat ik bewonder wat je allemaal weer aan het doen bent! ik ga je weer volgen via deze mooie site!

kus marjon

• 22 Januari 2007 - 16:05

Petra:

JALOURS!!!!

• 23 Januari 2007 - 06:49

Wous:

Hee Margreetje,

Ziet er allemaal goed uit bij jou!! Als het allemaal goed ga, ga ik nog wel wat mensen opzoeken in Sydney en dan kom ik zeker bij jou langs!!! Wat is je mail adres eigenlijk, want ik heb geen flauw idee.

Geniet nog even op het vliegveld en succes met je laatste vlucht!!

GretnXXX Wout

• 25 Januari 2007 - 22:21

Mam:

Wat voel ik me rijk met zo,n dochter die het goede uit de dingen weet te halen! Ik hoop ook dat je lang en gelukkig leeft maar wel in Nederland hoor!
    Liefs X