Wat wil je nog meer?! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Margreet Christians - WaarBenJij.nu Wat wil je nog meer?! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Margreet Christians - WaarBenJij.nu

Wat wil je nog meer?!

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

19 Juni 2009 | Maleisië, Kuala Lumpur

Hatsiekidee! Daar ben ik weer! Deze eilandhopper heeft weer weining tijd gemaakt voor woord en verslag. Mijn neus was erg druk om de zilte zeelucht achterna te rennen. Thailand ontving me weer warm en enthousiast! Ik stond weer versteld van het nationalisme en moest weer lachen om alle tierelantijntjes, slingertjes, vlaggetjes en lichtjes die hier in veelvoud worden opgehangen rondom afbeeldingen van de koning. Het nationalisme gaat hier zo ver, dat je ongeveer alleen op de toilet aan plaatjes van de koning kan ontsnappen, maar bedenk me net dat toiletpapier met afbeelding van de koning een gat in de markt zou kunnen zijn! Alhoewel, als het gaat om de koning moet je deze vereren. Uiteraard staat hij ook op de postzegels hier, en het is niet toegestaan om hieraan te likken. Ik weet niet wie dat heeft verzonnen, maar ik weet zeker dat hij het lekker vond toen ik hem met een dikke lebber achter zijn oren kietelde! In Thailand was het mijn doel om de zon achterna de reizen en ik kan je zeggen, dat is gelukt! Prachtige stranden, veel boeken en een bikini. Zo ongeveer de goedkoopste dagen van de hele trip! Wat wil je nog meer?!

Een van de grootste gemakken van Thailand (en Maleisie) is de Seven-eleven.; een winkeltje dat 24 uur open is en dat een assortiment heeft dat is voorbereid op elk ongemak, noodgeval of elke (vr)eetbui. Deze winkeltjes zijn in zulke grote getalen aanwezig dat ik in een nieuw gebied of nieuwe stad eenvoudig navigeer adhv de 7-elevens. Tegenwoordig speel ik een spelletje; als ik ergens aankom sluit ik mijn ogen, draai ik een rondje, zet ik 10 stappen, open ik mijn ogen weer en als ik dan een 7-eleven zie, dan mag ik wat lekkers kopen. Ik kan met vreugde vertellen dat ik tot nu toe elke keer prijs hebt gehad! Afijn, Thailand was leuk! Wel in twee weken 75 uur in de bus gezeten (wat wil je nog meer?!), met veel pech onderweg en weinig services ivm het laagseizoen. Kwam ik eindelijk op een eiland aan, was het enorm ingewikkeld om er een paar dagen later weer vanaf te komen! Ik zal alleen maar met locals in de bus en ook al waren ze heel behulpzaam in handen en voeten-taal, als buitenlander was ik voor hen toch een beetje eng, dus was vaak mijn koninkrijk drie stoelen breed en een paar uur durend!

Uiteindelijk bracht de bus me aan de grens. Ik ben naar Maleisie gelopen en naar de volgende stad van bestemming gereisd.

Eenmaal aangekomen stelde de eigenaar van mijn nieuwe hostel voor dat ik de dag erna mee zou doen aan een jaarlijks groot evenement; De Riksjaw-race (fiets met karretje, hebben ze in India veel). Samen met 4 anderen van mijn hostel schreven we ons in. We kregen de hele dag te eten, een t-shirt en twee gratis overnachtingen in ons hostel. De dag van de wedstrijd begon om 7.30 's morgens en was vooral heel warm en heel lang. Wij bleken de enige toeristen en ware ere-gasten, zijn op televisie geweest en staan nu waarschijnlijk in de krant. De race hield in dat we een speurtocht aflegden door de stad, in de Riksjaw (die werd gereden door een local) en bij elke stop moesten we vragen beantwoorden adhv info uit het desbetreffende museum. Aan het einde van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. Wij waren dat uiteraard niet (want de vragenlijst was grotendeels in het Maleisisch...) maar we kregen wel een groot pakket met snoepgoed en andere knabbels. Toen we probeerden met een smoesje weg te komen, werden we op het podium gevraagd om met de minister van toerisme op de foto te gaan, de flitsers van de camera's van alle 200 aanwezigen staan nog in mijn netvlies gebrand. Wat wil je nog meer?!

De Prehentian eilanden (maleisie, oost-kust) waren wonderschoon. Helaas heb ik geen foto's want mijn camera heeft het begeven. Maar het snorkelen met haaien, zeeschildpadden en roggen was geweldig! Zo dobberend op het water heb ik er ook nog mooie verbrande billen aan over gehouden (ondanks dikke klodders zonnebrand), mooie herinnering aan een zonnig dagje..Wat wil je nog meer?!

Inmiddels ben ik alweer in de hoofdstad, Kuala Lumpur beland waar ik menigmaal verdwaald ben geraakt in de 1000 shoppingcentra met elk 9 verdiepingen, elke dag van 9am-10pm open. Geen idee wie er hier de electriciteitsrekening betaald....Zie uit naar de laatste 3 weken van de trip in Indonesie; Morgen vlieg ik naar Bali voor zon, zee, strand en SURF!!

Veel liefs, en tot snel!

Margreet

• 19 Juni 2009 - 13:51

Domo:

hahaha! Zolang je maar niet met je voetzool rochting dat toiletpapier wijst is volgens mij alles oké!

dikke zoenen,
    Do

• 19 Juni 2009 - 14:57

Loes:

Haha, linkt weer goed!
    Leuke pics! Die kat bij die kalkoenen is ook ene koning!!! Dat hij er niet lekker van aan het smikkelen is, haha.
    En je schoenen zijn ook mee!!! Ik dacht dat je die in Australi"e achte had gelaten?
    Binnenkort weer een lang mailtje van mij!
    X Loes

• 19 Juni 2009 - 15:48

Pammy:

Foto's van Perhentian kun je bij mij komen halen:-). N-joy Bali en ben benieuwd naar je volgende verhaal. Dikke kuzzzzzzzzzzzz

• 19 Juni 2009 - 18:45

Soof:

Wat heerlijk toch altijd, een verhaal van Greet! Een goed begin van mijn weekend, hihi! En wat een avontuur weer, met die riksjaw-race.. echt iets voor jou!

Wat ben je toch een pechvogel: de laatste 3 weken doorbrengen met zon, zee, strand en surf! Ik heb medelijden met je.. Je zal wel blij zijn als je hier weer in de regen mag lopen ;). Grapje :P.

Geniet ervan lieverd!

ZOEN

• 20 Juni 2009 - 09:32

Maart:

Shit...ik moet nog een maand werken...en heb nu echt helemaal geen zin meer na die verhalen van jou!
    Enjoy! Ik ga verder met aftellen...haha...

Dikke kus

• 21 Juni 2009 - 13:26

Chris Van Goch:

Ha Margreet,

Een hele belevenis blijft jouw reis met alle dagen nieuwe verrassingen! Frappant, dat Jeroen (mijn zoon) en Inge momenteel ook in Maleisie zijn!
    Ze waren in Kuala Lumpur, Melaka en Taman Negara. Vandaag (vaderdag) zijn ze in Kuantan en morgen gaat de reis naar Kota Bharu.
    Een fijne en avontuurlijke voortzetting toegewenst!
    Vanuit Faye de groetjes van Gerrie en Chris.

• 21 Juni 2009 - 16:32

Nico:

Net terug van een weekendje Schoorl, helemaal fijn, totdat ik jou verhaal lees. Tja dan valt Schoorl weer wat in het niet. Leuke foto's weer!! Veel bekends te zien!!
    Groetjes Nico

• 22 Juni 2009 - 16:20

Ivo:

Hey Margreet,

Ik heb onlangs ook kennisgemaakt met de 7-eleven. Alleen dan in Stockholm. Die zitten zowat op elke hoek van een belangrijk kruispunt. Dus daar hebben we ook veelvuldig gebruik van gemaakt...

Tot binnenkort weer!

grtjs, Ivo

• 22 Juni 2009 - 20:00

Leonie:

Ha Margreet,

Ik heb toch wel bewondering voor je..elke keer alleen op pad en zien waar je terecht komt. Lijkt me wel een hele belevenis hoor!
    En dan die mooie verhalen; als je het leest is het of je er zelf bent.

Ik wens je nog veel plezier en avontuur voor de laatste weekjes die aangebroken zijn!

Tot snel!

Liefs Leonie

• 07 Juli 2009 - 21:54

Aniek:

Hey Margreet!
    Wauw, nog maar 3 dagen.
    Wat is Lise een schatje zeg...
    Renata was hier vanavond komen eten en toen hebben we het natuurlijk nog wat over jou gehad. Het leek ons wel heel leuk als je nog eens kwam eten wanneer je weer in Nederland bent. Maar dat heeft geen haast hoor. Denk dat je nog veel mensen op moet zoeken ;-) Maar ik ben wel heel benieuwd naar al je foto's en verhalen!
    Tot snel!
    Liefs Aniek