Wilde wombats en Woestijnmassages - Reisverslag uit Sydney, Australië van Margreet Christians - WaarBenJij.nu Wilde wombats en Woestijnmassages - Reisverslag uit Sydney, Australië van Margreet Christians - WaarBenJij.nu

Wilde wombats en Woestijnmassages

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

13 Augustus 2007 | Australië, Sydney

Hooggeeerd publiek! Daar zijn we dan weer. Ontwaakt uit een winterslaap. Een nieuw bericht dus een teken van leven. Dit journaal maakt een sprong van 31 mei naar half augustus. Daar waar jullie de vakantie snelheidsovertredingen zien maken en je voorbereiden op de realiteit van allerdag moeten we juli- en aug belevenissen maar weer eens uitwisselen. Ook al is het hier nog steeds winter, mijn bioritme staat op vakantie in juli en dat betekend; zo ver reizen als de zon schijnt! Prachtig!

Naar aanleiding van vorig bericht bleef ik in een brainstorm hangen. Hoe kan ik een massage-markt creeeren. Waar zijn mensen naar op zoek? Ik ontdekte op school een mededelingenbord met altijd wel vraag naar vrijwilligers en een en ander. Nu vond ik een advertentie van een groep mountainbikers die twee weken door de outback zouden gaan fietsen (100km per dag!)om geld in te zamelen voor de Flying Docters in Australie en die waren uiteraard op zoek naar een masseuse. Ik hing diezelfde dag natuurlijk nog aan de telefoon en jawel, ik was verkocht.Daar ging ik dan een week of 2 geleden om 5 uur S’morgens de deur uit om diezelfde dag om 11 uur S’avonds in Broken Hill aan te komen. Masseren in de woestijn, wie wil dat nou niet?!Elke dag ging ik met Tony (een van organisatoren)in de auto op pad en hingen wij vlaggen op voor de fietsers, zo loodsden wij hen naar de volgende camping. Een week geen telefoon, geen winkel en geen bewoonde wereld, elke morgen, middag en avond een kampvuur.Wat een eenvoud en wat wordt je inventief!

In eerste instantie realiseerde ik me niet direct dat de gemiddelde leeftijd 57 was…en dat was een laag ruw gemiddelde. Elke avond stond ik naast al mijn oudjes verbaasd te kijken hoe zij hun poetsvaardigheden op hun kunstgebit loslieten. S’avonds sliep ik op mijn massagetafel, soms in een tent, soms in een hut of in mijn 'massage-ruimte'. De eerste dag zat ik in een bezemkast, de tweede dag in een hut, in een tent, in een oude schapenstal, in de laadruimte van een vrachtauto,in een gemeenschappelijke hal oftewel mijn werkomgeving was onderhevig aan verandering en per dag werd het leuker.

Het wildleven in de omgeving is adembenemend, de struisvogels, de kangaroes, de wilde schapen en geiten, arenden, wombats, en pelikanen waren overal(deze waren me te snel voor een foto). Prachtig. In de mobiele keuken hielp ik dagelijks met het voorbereiden van de desserts, het bakken van cakes en het roeren van de pan gehakt voor 55 man. Dikke pret natuurlijk. Zodra de fietsers binnen kwamen konden ze inschrijven voor een massage en dan ging het gekneed aan de gang. Voor elke massage kreeg ik een willekeurig bedrag in mijn geldzak en ik heb 300 dollar (180 euries) gesprokkeld voor de Flying Doctors. Vooral in de outback en onbegaanbare gebieden is er geen ziekenhuis of eerste hulp post. Doctoren moeten invliegen om eerste hulp te verlenen. De helft van Australie is blijkbaar van deze service afhankelijk, dat zijn ong. 11 miljoen mensen.

We verbleven op schapenboerderijen. In de wilde natuur, op een camping in een dorp met 57 inwoners. Ik ben geintervieuwd door de plaatselijke radio, ik heb in dat dorpje een school bezocht op eigen initiatief, bleken er maar 15 kinderen op school te zijn! Een 1-docent school, meer niet. Ze waren toevallig aan het gymen, dus heb ik ze leren kogelstoten! Ook heb ik een dag meegefietst, en dat was werkelijk machtig! Prachtige rustgevende omgeving. En je kunt zeggen wat je wilt, maar al de fietsers van 70+ jaar reden me voorbij(ja, best lullig, kom je dan aan met je LO diploma)! Super fit zijn ze, en wat heb ik een lol gehad met de oudjes. Wat kan zo’n week je wereld omkeren, je bekijkt zaken van ondersteboven. Daar waar wij in steden de wereld beheersen ben je daar een gast van de natuur. Je hebt weinig maar je bent rijk.

Uiteraard is dit slechts een tipje van de sluier, de foto’s en video’s (!!) vertellen meer. Eenmaal weer terug in Sydney, terug in het ‘saaie’ leven ben ik binnen de zwemlessen begonnen met babyzwemmen, niet eenvoudig, ouders zijn kritisch publiek als het gaat om hen spruit, maar wel een leuke uitdaging. Ik heb een flyer gemaakt voor mijn massage en die ligt verspreid door het dorp, nu is het wachten op klanten. Door de mensen van de catering van de trip ben ik gevraagd in april 2008 naar Afrika te komen om mee te helpen met een reis en verder ben ik aan het informeren om werkende als masseuse op een cruiseship terug te dobberen naar de Nederlanden aan t einde van t jaar. Plannen zat, en ik blijf creeeren.

Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad en weer klaar zijn voor een nieuw jaar. Alle liefs,

Margreet

Ps. Twee kleine video’s dit keer, en veel foto’s!

• 13 Augustus 2007 - 05:48

Soof:

Yeah, een nieuw bericht :D
    Ik ben weer blij ;)

Wauw, weeral superavonturen beleefd en superplannen in het vooruitzicht, dat leventje van jou op het moment lijkt me echt prachtig :).

Mooi bedrag heb je daar toch bij elkaar gesprokkeld voor de Flying Doctors, lijkt me echt een geweldige ervaring.. masseren in de woestijn en eenvoudig leven! You did it again :).

Op een cruiseschip terugdobberen en ondertussen masseren lijkt me ook wel wat voor je, dat zal dan wel een lang tripje worden, maar wel tof!

See ya (of tot mails/kaarts/sms (van mijn kant dan :P)!!

Dikke zoenen!
    Soof

• 13 Augustus 2007 - 06:03

Dominique:

G'day mate!!

Ziet er weer tof uit!!
    En plannen genoeg... volgens mij ben jij geen type 1 meer, maar steeds meer een type 7!! (Kun je in je leven veranderen van type???)
    Mijn type 7 heeft ook weer de overhand van type 1 en 5 genomen!!! Heb veeeeel zin in het nieuwe schooljaar en alle uitdagingen en leerwegen dat het met zich meebrengt!
    Heb al een skivakantie (!!! geen 'leer'kamp) aangeboden gekregen!!

Ben benieuwd of het lukt... die cruise terug! Lijkt me wel supergaaf!!

Trouwens... haha, levende kangoeroe's gaan te snel voor je, dan maar een dode fotograferen?!?! Hahaha...

Maat, we mailen!!

X
    je maat

• 13 Augustus 2007 - 06:08

Job:

Dag zus,
    Wat een mooi verhaal weer deze keer! Ik ben jaloers op je. Het schooljaar begint hier weer vandaag. Ik ben al we twee weken rustig aan het werk maar het is nu definitief geen vakantie meer. Zo'n berichtje lezen op de maandagochtend is dan wel een beetje dubbel ;-).

Hoe gaat het met de opleiding? Hebben jullie niet ook een korte vakantie gehad? Ik ben benieuwd.

Lieve zus, de hartelijke groeten en tot de volgende keer! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 13 Augustus 2007 - 06:54

Running_Robske:

G'day Cobber!
    glad you're still alive! Mooi wat je voor het goede doel hebt gedaan.
    Vakantie? wat is dat?? deze week mn laatst (her)tentamen, en het is heerlijk om tijdens het SOGgen even je weblog te lezen.
    ciao, Robske

• 13 Augustus 2007 - 07:25

Maart:

Hey Greet!

Fijn om weer wat van je te horen. Echt leuk die massagetrip met de oudjes! ij hebt je weer kostelijk vermaakt...
    Hier nog een paar weekjes druk met onderzoek. Volgende week gaat FSH ook weer beginnen, dus het echte leven komt weer om de hoek kijken.
    Voor mij geen reisje de afgelopen weken. Dat bewaar ik voor de herfst.

Have fun, enjoy en tot de volgende mail/sms.

Liefs, Maart

• 13 Augustus 2007 - 08:10

Evelien:

Holladijee greet met de grijze duifjes op pad! te grappig en een mega gave ervaring! Dat kogelstoten, os Diny en Bart zullen trots op je zijn, haha. Gaaf verhaal en coole pictures man!! Dat aanbod naar Afrika, mocht je nog een heeeeeeeeel klein beetje twijfelen: DOEN! o ja, en wij blijven ook nog 6 maanden reizen dus als je nog een keer ergens rondzweeft hier, massage sessie wordt geboekt! Lijkt me lachen om de verhalen in levende lijven gaan uit te wisselen. Meid, je doet het geweldig!

Geniet ze nog trouwe site bezoeker van me!

kus evelien

• 13 Augustus 2007 - 11:09

Jos:

Hoi Margreet,
    leuk weer over je te lezen. Het avontuur ligt je voor het oprapen, zo lijkt het! Prachtig! Hoe regel je dat met je baantje(s) en je opleiding? Ik ben nu net 5 dagen in Sogndal (Noorwegen) om hier een jaar te studeren. Ben al een beetje bekend en voel me al thuis. Wordt een heel leuk jaar denk ik!
    Groetjes! Tot t volgende bericht

• 13 Augustus 2007 - 12:43

Micha:

I guess it's been a hell of a ride out there! Don't know if it's your voice we're hearig... if so... just check her bloody Aussi accent!!! Rock on!
    Ha vrouwke! Wat doe jij toch allemaal gave dingen daar zo. Het enige wat wij hier te masseren hebben is de kip van de Jumbo (wel met liefde hoor!!). Jij hebt tenminste nog door de zon gerijpte vijftigers met ambitie!
    Super vet dat je in Broken Hill bent geweest... Ken je 'm nog? Coopers Crossing! Vicor Charly Charly... Flying Doctors met Kate, Geoff, Tom!!! Ja ja, ken je klassiekers!
    Leuk weer wat te lezen te hebben vanuit het verre Australië.

• 13 Augustus 2007 - 20:33

Loes:

Heyyy meissie!!!

Wat een mega oppepper. FF een berichtje van jou! Hier is het feest bijna ten einde. Aanstaande vrijdag moet ik er toch echt aan geloven. De eerste vergadering staat op de agenda. En dat is toch al iets waar ik zo dol op ben (NOT). Nee ik geniet nog ff volop van de komende vrije dagen. Hoe zit het eigenlijk daar? Hebben jullie winter-vakantie, zoals wij die nu 6 weken hebben. Of is daar het schooljaar afgelopen enzo in december? Hmmm....waar ik al niet over kan peinzen. Oja nog een leuke; wat is het verschil tussen een krent en een rozijn? (het zit hem dus niet in de kleur...zover ben ik al) Pfff....misschien maar goed dat de vakantie afgelopen is. Heb ik geen tijd meer om over onbenulligheden na te denken...
    Dikke X
    en tot mails/sms/schrijfs
    Loes

• 22 Augustus 2007 - 14:43

Marloes:

Hmm.. zit ik net een reactie te schrijven en plop, is ie weg! Dus wie weet heb je er nu wel twee..

Maar goed, Lieve Greet! Schitterend verhaal weer! Je hebt weer mooie plannen gemaakt, vooral dat cruiseschip klinkt goed :) Reis naar VS en HAWAII is eindelijk geboekt! Haha, ik mag dan jouw prijsvraag wel niet gewonnen hebben, ik ga alsnog naar het zonovergoten eiland voor bloemenkransen en cocktails! Aloha! Vertrek 18 oktober. Verder veel succes met je massage-praktijken, moet goed komen jou kennende! Veel liefs, kussen!

• 29 September 2007 - 14:27

Linda:

Hi greetje

Lang niks meer van je gehoord. Heb trouwens een nieuw bekkie als je terug komt, als je ooit nog terug komt, lijkt wel eeuwen. Ik word namelijk 12 december geopereerd. Hopelijk hoor ik snel weer iets van je en HAVE FUN ;-)!!!

X Linda