Zon, zee, strand, kerstboom, en kado's
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
23 December 2007 | Australië, Cronulla
Daar gaan we dan! Ik leef momenteel in twee werelden, in twee landen met twee hoofden en meer dan 2 gedachten. Ik vertrek morgen op weg naar een plaats die ik thuis noem. Inmiddels staan er meerdere plaatsen met die naam op mijn ‘thuis’-lijstje.
Wat een land! Wat een jaar! Wat een klimaat! Wat een leefstijl!
En ai, wat is het koud in NL…
Afgelopen woensdagavond had mijn laatste examen van school. Anatomie. Veel studie stress en drukte, want ik MOEST dit examen halen om te slagen en tuurlijk was ik te laat begonnen met studeren. Maar, ik heb me er goed uit gered! Ik heb dus mijn massage diploma op donderdag opgehaald! Vanaf dat moment realiseerde me dat ik had afgesloten wat ik aan het begin van dit jaar doelbewust was gestart aan de andere kant van de wereld. Ik heb enorm genoten van mijn schooldagen en precies gevonden wat ik in de opleiding zocht. Een schot in de roos! FAN-TAST-TISCH!
Afgelopen vrijdag was de zon heerlijk warm! Ik besloot het strand te bezoeken en ben daar de hele dag gebleven. Die middag mijn laatste dienst in het zwembad, kerstspelletjes in het water, en een BBQ nadien in de zon aan het strand. Mooier bestaat niet! Een lovende referentie van mijn bazin, dus dat kleurt mijn internationale netwerk.
Vanmorgen besloot ik in de zon de dag te beginnen, bestelde lekker een ontbijtje in het restaurant waar ik voorheen werkte en daar heb ik ontzettend heerlijk zitten peuzelen. Wat laatste dingetjes regelen en inpakken en toen op weg naar Jen (studievriendin van school) en haar familie! Daar heb ik kerstmis gevierd, ontzettend bijzonder. Nadat alles was uitgepakt begon er een druk proppen- gooi- festijn met al het inpakpapier. Iedereen deed mee, van jong (2.5 jaar) tot oud (overgrootoma van 84). Heerlijk eten, cricket spelen in de tuin in de zon en het gemaakte peperkoekhuis opeten. Wat een dag!
Inmiddels ben ik weer thuisgekomen. Ondanks dat het niet eenvoudig is om dit super land met mijn super nieuwe vrienden te verlaten pak ik nu dan toch ook wel de laatste zaken in met een deel van mezelf dat klaar is om naar huis te gaan. Een jaar lang heb ik geweten dat dit jaarbezoek een tijdelijk karakter had en nu, met zoveel kennis en geweldige ervaringen rijker weet ik dat er nog een hoop voor me ligt, en een hoop redenen zijn om al mijn geweldige vrienden nog eens te bezoeken. Ik verlaat Australie in gedachten met een retourticket.
Dinsdag eerste kerstdag kom ik om 9:00 aan op schiphol. Zie ernaar uit om nog wat kerstdagen met jullie te vullen!
Bedankt voor alles reacties en jullie medeleven de afgelopen maanden! Tijd om jullie weer te komen bezoeken en samen van het leven te genieten!
Alles liefs en tot gauw!
Xxxx
Maggie (voor de laatste dag helaas)
Wat een land! Wat een jaar! Wat een klimaat! Wat een leefstijl!
En ai, wat is het koud in NL…
Alles liefs en tot gauw!
Xxxx
Maggie (voor de laatste dag helaas)
23 December 2007 - 10:13
Soof:
De laatste dag daar!
Geweldig dat je je diploma gehaald hebt en dat je daar een jaar lang mooie avonturen hebt mogen beleven :), ik heb ze met plezier gevolgd als trouwe site-fan :D.
Lieverd, geniet nog van je laatste dag daar, en pak je goed in als je weer in NL aankomt! Brrrr!!
Ik hoop je in de vakantie te zien.. Ik bel je nog wel!
Dikke zoen! -
23 December 2007 - 12:32
Karlijn:
Super dat je je diploma gehaald hebt! Gefeliciteerd!! Geniet van je laatste dag daar en een goede reis terug!!
Tot in het koude kikkerlandje weer!
Kus, Karlijn -
23 December 2007 - 18:56
Wous:
3 hoera's en gefeliciteerd met de massage titel. Succes met de trip naar huis en wie weet ontmoeten we elkaar eens in Nederland of een ander nabij gelegen land...
Denk in t vliegtuig en thuis nog terug aan hoe het was en door met het volgende avontuur, want er liggen er nog genoeg op je te wachten.
Ciao ciao
Kuzje Wous -
23 December 2007 - 22:21
Loes:
Allereerst van harte gefeliciteerd met het behaalde diploma. Ik stel mijn lichaam ter beschikking om het resultaat te bewijzen, haha! Daarnaast wil ik je een fijne vlucht terug wensen en geniet nog maar van die laatste uurtjes (snik, snik, van weken, naar dagen en nu toch echt uren). Ik kijk nu al uit naar alle verhalen en foto's! Deze keer tot ziens en niet tot mails ofzo...heerlijk!
Dikke knuffel Loes -
27 December 2007 - 22:34
Esther :
Lieve Margreet,
gister elkaar al gezien, toch maar een berichtje. Heel hartelijk gefeliciteerd met je massage diploma en heel leuk om te lezen dat de opleiding ook inhield wat je wilde. En dan zo'n knalafscheid van je werk en bij vrienden en nog ontbijten op je vroegere werk ook.
Heel veel goeds en liefs van mensen om je heen bij het thuiskomen!
Liefs van ons allemaal -
28 December 2007 - 11:01
Evelien:
GEFELICITEERD met uw diploma!!!! toch wel enorm jammer dat we elkaar niet meer treffen in asia maar goed, ik neem het voor lief. Zorg nu maar gewoon dat je niet voor 12 feb. alweer het land uit bent ok? zou gaaf zijn! Ben namelijk erg benieuwd naar je nieuwe plannen en wensen meis! onder het genot van wederom een pilsje belooft dat een gezellige avond te worden, date?
meis, geniet van ons kikkerlandje en al je vrienden en familie daarom heen maar vergeet je dromen niet...
kus
ps hele fijne feestdagen natuurlijk!!